Masa susah kita struggle gila babi Bila senang kita duduk relaks misalnya kalau jatuh

Masa susah, kita struggle gila babi.
Bila senang kita duduk relaks, misalnya kalau jatuh.
Kita tahu cara untuk bangun balik.
Kalau kau nak company yang stabil, go on.
Tapi aku tak, aku nak pulun duit habis habis,
Tak proper pun takpe,
Ada orang nak beli rumah banyak banyak,
Ada orang nak beli tanah banyak banyak,
Ada orang nak beli kereta banyak banyak,
tapi aku nak beli emas yang banyak banyak.
#hujunghujung

Walaupun aku kat guangzhou gua tetap ada kat tepi lu bro

Walaupun aku kat guangzhou, gua tetap ada kat tepi lu bro.
tahniah lai, kau lah kawan aku susah senang, even perangai cam babi gak, tapi orang selalu cakap kita macam adik beradik.
Masa aku mula meniaga dulu kat Kuim, kau jela bagi pinjam motor kau untuk aku g mane mane.
Kalau makan ko tak habis, cam biasa la aku yang habiskan walaupun kau tengah makan, aku habiskan gak.
Nak maki macamana lagi pun aku tak tahu, semua carutan kat dunia ni aku dah pakai.
Sorry lai tak dapat datang, pilih Maldives or langkawi. Nanti bagitahu, aku belikan tiket untuk tahun 2020.
Dah kahwin solat jaga, kalau tak tahu baca alfatihah, kau google je jangan ikut syiah pulak.
Nanti gua belanja lu, Selamat Pengantin Baru.
hope anak kau nanti perangai macam Muhammad Shafiq.
Suka merajuk macam Muhammad Firdaus
Tenang macam Mohammad Morsit
Gagah tapi hati kecik macam Hafizi Musliman
Dan semestinya kedekut dan banyak duit macam aku. kahkah.
Moga di rahmati lai.

Berkat doa cikgu Jika kau bersalah dan cikgu tak redha maka hilang lah berkat doa dari seorang guru

“Berkat doa cikgu”
Jika kau bersalah dan cikgu tak redha. maka hilang lah berkat doa dari seorang guru.
Dulu di sekolah aku terkenal dengan sifat suka tidur dalam kelas. mungkin sebab aku tak pernah kurang hajar.
Cikgu memaafkan aku, meredhoi segala perbuatan ku.
Mungkin kejayaan aku kecapi sekarang tidak lah besar mana, tapi untuk beli rokok winston dan minum starbuck setiap hari tanpa bekerja, boleh lah tahan 5 tahun.
kejayaan aku harini kerna berkatnya doa guru dan ibu bapaku.
Terima kasih guruku, setiap orang yg beri ilmu itu guru kita.
hormati lah mereka.
jangan jadi banjingan lahanat kepala bana.
Kalau mereka menyakitkan hati kita sekalipun, terima saja. ilmu mereka tiada nilai.
nak kutuk, kutuk dengan kawan kawan.
Esok lusa, minta maaf lah. Itu pun nak ajar ke lahanat
#bangmad
#budakhingusan

Beberapa hari lepas aku rasa terhina Aku terdengar mereka bicara seolah olah bait bait yang di lontarkan mereka di tujukan pada aku

Beberapa hari lepas aku rasa terhina.
Aku terdengar mereka bicara seolah olah bait bait yang di lontarkan mereka di tujukan pada aku. Memang sangat tepat di dada.
Manakan tidak, aku hormati mereka sebagai guru guru ku. Tapi kali ni aku rasa tercabar, bagai Jebat di cabar Tuah.
Sayup sayup kedengaran mereka berkata ” saya tengok awak takde girlfriend pun, awak gay ke? “. ” Mad, kau gay kan?”
Pergh seperti didihan air menggelegak di cerek yang mak kita lupa untuk mematikannya, begitu lah suasana hati dan perasaan aku ketika itu.
Jatuh maruah dan kredibiliti “lahanat dan bangsat” yang aku bawa selama ni.
Untuk membuktikan bahawa aku seorang lelaki, aku perlukan pertolongan sahabat sahabat handai sekalian.
Carikan lah aku “Bunga” yang harum mekar persis Mira Filzah, kenalkan aku padanya.
Kenalkannya padaku, aku mahu upahnya sebagai girlfriend upahan.
Untuk membuktikan pada guru guruku bahawa aku bukan seperti yang mereka imiginasikan.
Jika bangmad terhina, kau sebagai sahabat bangmad akan rasa terhina juga.
Berikan aku peluang untuk rasa manisnya dan kenal apa itu cinta.
Ku mendambakan sebuah kebebasan, iaitu bebas dari cinta yang tak beraturan.
Ikhlas dari si lahanat,
BangMad.

Personal branding Dua tiga purnama hangat di kalangan business man memperkenalkan diri mereka atau bahasa kasar

Personal branding.
Dua tiga purnama hangat di kalangan business man memperkenalkan diri mereka, atau bahasa kasar.
Menjaja nama di persada dunia. Hehe
Suka atau tak, setuju atau tak. Sedar atau tidak sedar, di kala kita tak tahu personal branding pun.
Kalau kita selalu bermain alam fesbuk dan selalu update status.
Automatik hang hidupkan personal branding itu dengan sendirinya.
Kalau hang tak minat personal branding dan tak mahupun lakukannya, tetapi setiap hari hang update pasal sejarah.
Orang akan kenal hang sebagai peminat sejarah.
Begitulah dalam perkara perkara yang lain, kalau hang macam “babi” dalam fesbuk.
Hang akan di kenali sebagai orang yang macam “babi”. (Maafkanku jika kasar)
Thats how the moment you dont realize, and effect to your personal life. (Maafkan takde english education).
Begitulah seterusnya.
Aku juga tak buat personal branding, tapi automatik bila setiap hari aku update moment lahanat dan bangsat.
Orang kenal aku sebagai yang macam lahanat.
Jadi, ikut hang la. sekadar ideologi dari budak hingusan.
Because, no rules in personal branding.

Ilmu Ilmu ni tidak lah mahal sebenarnya apa yang kau nampak pada guru guru yang buat kelas untuk mengajar

Ilmu.
Ilmu ni tidak lah mahal sebenarnya, apa yang kau nampak pada guru guru yang buat kelas untuk mengajar. Mereka bukan jual ilmu.
Tak tahu laaa yang memang kaut untung atas angin dengan memperbodohkan orang lain.
Harga yang kita bayar sebenarnya kita bayar masa mereka. Mereka pergi belajar dengan orang lain, mereka minta ilmu macam pengemis untuk jadi sebegitu pada awalnya.
Masa yang telah mereka korban untuk mengkaji, meneliti, mendalami ilmu ilmu yang kita sendiri tak faham.
Mereka olah kan menjadi mudah agar kita faham.
Masa tidak boleh di ganti bro.
Sejuta gunung emas tidak mampu mengembalikan sedetik yang lalu.
Kalau kau rasa mahal, kau google, baca buku, try and error. Sama saja, cuma guru mempercepatkan proses prmbelajaran kau, dan paling mahal. Dia menjimatlan masa kau.
Atleast tak mampu bayar, pergi la mengemis jap.
Mengemis ilmu, sikit pun jadi lah. Kalau kau tanya 1000 guru? Baru boleh mendabik dada, depan cermin je bukan dekat orang lain.
Hidup ni paling mahal adalah ketenangan dan pengalaman.
Keluarlah, belajar lah dengan sesiapa pun. Bawa balik jadi bekalan kehidupan.

Tahniah bro Sorry gua tak dapat datang majlis lu Terima kasih bro dulu selalu hantar gua pergi habiskan duit dekat cc

Tahniah bro. Sorry gua tak dapat datang majlis lu.
Terima kasih bro dulu selalu hantar gua pergi habiskan duit dekat cc.
Setiap kali lu hantar gua belanja 5jam main cc. Banyaknye duit habis kat sini.
Kite kawan dari kecik, tak sangka pulak orang dungu macam kau boleh dapat jadi askar. Baik sarjen. Haha
Pape pun tahniah, semoga “till jannah” bro.
Selamat pengantin baru toi. Kesian Yusof, hilang kunyit sorang. Kawan kawan tolong tengokkan usop kat jambatan belakang tu.
Frust tu. Haha

Kita bahagia bukan sebab kita berjimat cermat

Kita bahagia bukan sebab kita berjimat cermat.
Kita bahagia sebab kita banyak memberi.
Tak perlu tanya “kau ada memberi ke”.
Memberi tak perlu di ucap, lohat kehidupan dia. Kalau dia tenang dan nampak happy je.
Maknanya dia mesti banyak memberi.
Memberi tu bukan kat kau je, kat orang lain pun boleh.
Semakin desperate kau mintak orang belanja, semakin kurang persen kau untuk dia belanja kau.
Jadi, diam diam je. Give give give and take.
Terima kasih Syahrul Azwan kehkeh.

Đơn vị lắp đặt kho lạnh uy tín tại Hà Nội

Kho lạnh là một thiết bị bảo quản sản phẩm, hàng hóa không thể thiếu trong cuộc sống hiện Nó giúp các sản phẩm giữ được chất lượng tốt trong thời gian dài ở điều kiện thích hợp nhất. Chính vì thế mà tại những thành phố lớn như Hà Nội, nhu cầu sử dụng kho lạnh ngày càng tăng cao. Vậy làm sao để lựa chọn được một đơn vị lắp đặt kho lạnh hà nội uy tín nhất? Cùng theo dõi bài viết dưới đây nhé.

Vai trò của kho lạnh trong cuộc sống hiện nay

Trước bạn, bạn cần hiểu kho lạnh giống như một chiếc tủ lạnh khổng lồ, có chức năng bảo quản thực phẩm, hàng hóa trong thời gian dài mà không hề bị hỏng.

Sửa chữa kho lạnh tại Hà Nội uy tín chất lượng Hotline 0982837973

Được thiết kế với kích thước lớn cùng thiết bị làm lạnh hiện đại, kho lạnh giúp người dùng bảo quản được số lượng hàng hóa lớn. Chính vì thế mà nó phù hợp với những cửa hàng, công ty kinh doanh thực phẩm.

Các loại sản phẩm có thể bảo quản bằng kho lạnh rất đa dạng như: thịt bò, hải sản, rau củ quả, sữa, thuốc, dược phẩm,…. Tùy vào mỗi loại sản phẩm, kho lạnh sẽ được thiết kế phù hợp nhất.

Với việc bảo quản bằng kho lạnh, các doanh nghiệp sẽ tiết kiệm được đáng kể chi phí vận chuyển, nhập hàng hóa. Bởi thế mà nhu cầu sử dụng kho lạnh bảo quản tại các thành phố lớn như Hà Nội ngày càng tăng cao.

Đơn vị lắp đặt kho lạnh uy tín tại Hà Nội

Nếu như bạn đang có nhu cầu sử dụng kho lạnh và muốn lựa chọn một đơn vị lắp đặt kho lạnh hà nội chuyên nghiệp, uy tín thì có thể liên hệ với Kho lạnh Nam Bắc nhé.

Nam Bắc là một công ty chuyên cung cấp, lắp đặt kho lạnh chuyên nghiệp, uy tín hàng đầu tại Hà Nội hiện nay. Với nhiều năm kinh nghiệm hoạt động trong lĩnh vực này, công ty luôn nhận được những đánh giá vô cùng tích cực từ khách hàng về chất lượng dịch vụ và sản phẩm.

Khi đến đây, đội ngũ nhân viên của Nam Bắc sẽ tư vấn chi tiết, nhiệt tình để khách hàng có thể lựa chọn được kho lạnh bảo quản phù hợp. Những chiếc kho lạnh do Nam Bắc lắp đặt luôn đảm bảo chất lượng tốt, được lắp đặt từ các thiết bị hiện đại.

Trong quá trình sử dụng, công ty luôn hỗ trợ khách hàng nhiệt tình trong việc bảo trì kho lạnh. Không những thế, mức giá lắp đặt kho lạnh hà nội tại Nam Bắc cũng rất phải chăng. Vậy nên, bạn có thể liên hệ trực tiếp với đơn vị này để được tư vấn chi tiết hơn về dịch vụ nhé.

Hy vọng qua bài viết này, bạn sẽ có được cho mình những chiếc kho lạnh chất lượng nhất nhé.

Xem thêm bài viết: http://nguyenduykhoa.com/dia-chi-cho-thue-kho-lanh-uy-tin-chuyen-nghiep/

Muka nampak sangat nak makan duit orang tu bro

“Muka nampak sangat nak makan duit orang tu bro”
Sesetengah orang bila nak mengajar, dia menampakkan sangat muka kebulur ataupun terdesak nak makan duit orang.
Jadi, ada sorang brader ni mengajar aku.. Sekarang kau dah pandai, be a gentleman.
Mengajar, ambil upah ajar. Kalau tak berkesan, mahupun kau sendiri tak ada komitmen. Pulang balik duit.
Bila kita tanya, kau sendiri tak ada masa. Ataupun apa yang di ajar tu tak menjadi.
Kita pulang duit.
Betul jugak. Apa yang kita ajar tak jadi, lepastu orang tu bayar. Rasa macam kita nak ngap duit dia pulak.
Bayangkan kalau dia jumpa orang lain, lepastu dia cerita buruk pasal kita, wah ambil harga ni lepastu tak menjadi?
Tersengih sengih diaorg.
So, kalau kau sendiri tak ada komitmen untuk fokus belajar.
Tak payah mengada nak belajar macam macam.
#UnderAds
#BangMad